Hilda Eriksson

2016-05-11
19:59:13

Produkter jag använder i håret

 
 Till vänster är mitt hår innan blekningen och till höger efter. 
 
Det fanns en tid då mitt hår var långt och fint och faktiskt inte så slitet som det är nu. Förr fick jag faktiskt väldigt ofta höra väldigt fina kommentarer om mitt hår. Sedan blekte jag det för ungefär exakt ett år sedan och självklart slet det enormt mycket på mitt mörka hår att bleka det till vad som faktiskt blev rätt ljusbrunt.Sedan plattade jag mitt hår väldigt mycket en period där. Min frisör var i chock, hon hade aldrig sett mitt hår så skadat förr. Svårt att se på bilden men topparna är livlösa, dom bara hänger där. 
 
Så för ett par månader sedan bestämde jag mig för att sluta platta mitt hår var och varanan dag och börja ta hand om mitt hår bättre. För det är faktiskt inte fint att ha slitet och sketet hår...
Fick ett önskemål om att visa vilka hårprodukter jag använder, så jag tänkte visa de i detta inlägg.
Detta är alltså bara det jag använder, jag vet inte vilka produkter som är bra generellt eftersom att det varierar utefter hårtyp. Men dessa fungerar för mig. 
 
 
 
 
 
 
 Syoss Glossing Shine seal shampoo och balsam 109kr på lyko.se 65 för vardera. 
 
Luktar verkligen så, så gott och i mitt hår håller sig doften till nästa gång jag tvättar, vilket oftast är var tredje dag. Jag vet inte om det är för ofta, men jag tränar ju och då vill jag ju för det mesta tvätta även håret när jag duschar. Innan jag använder balsam använder jag Syoss Glossing Shine seal hårinpackning. Jag hittade inget pris på den men det är inte så dyrt.
 
                               
 
Pantene PRO-V repair and protect Deep repair masque. Priset varierar men ligger omkring 70kr
BC Bonacure Volume Boost Refresher 179kr på Lyko.se 
 
För att mitt hår inte helt ska vänja sig vid de produkter jag använder brukar jag ha i denna inpackning från Pantene som faktiskt fungerar väldigt bra till mitt hår! Varje gång jag använder den känns mitt hår silkeslent efteråt. Dessutom tycker jag att förpackningen är väldigt smart, man bara klämmer lite på burken och så öppnas locket. Superbra. 
 
Dom dagar då jag vaknar upp med ett hår som känns riktigt tråkigt, vilket faktiskt inte är speciellt ofta, använder jag BCs Volume Boost. Min frisör kallar det ett torrshampoo men jag skulle nog säga att det är mer vad det heter, en refresher, det gör att håret känns lättare och hårbottnen blir sval och fräsh liksom. 
 
 
 
 
    
 
Moroccanoil maroccanoil treatment 125ml 339kr på Lyko.se 
Ref Get it Straight
Syoss Styling heat protect styling spray 79kr på Lyko.se 
 
Efter att jag tvättat mitt hår och det är handdukstorrt har jag i denna hårvårdande olja från Moroccanoil i topparna och en bit upp i längderna. Då blir håret ännu lenare, men har man i för mycket så känns håret bara överfett och otrevligt. Till mitt ganska tunna hår går det inte åt mer än två "pump" så oljan är väldigt dryg och räcker väldigt länge. Jag fick faktiskt denna produkt av min, då pojkväns mamma 2014 tror jag och jag är fortfarande på samma flaska. Plattar man håret skulle jag rekommendera att använda oljan efteråt, då oljan annars kan bli vääldigt varm.
 
Om och när jag väljer att platta mitt hår använder jag varierande Refs Get it Straight Gel, som dessutom gör håret plattare även utan plattång och fungerar även med hårfön. När jag gick sista året i grundskolan köpte jag denna och använde i längderna innan jag headbangade i bastun efter idrotten. Håret blev faktiskt lika platt som med plattång vissa gånger. Även denna en väldigt dryg produkt, använder samma förpackning fortfarande. Sedan beror det ju på hur ofta man väljer att stylea håret. 
Och varierande med det använder jag Syoss heat protection spray i längderna innan jag plattar mitt hår. 
 
 
 

 

 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: